3x recept: Šťavnaté proteínové tyčinky plné ovocia a orechov

Tiež sa nemôžete dočkať, až zase cez víkend vyrazíte na výlet? V tom prípade by vám v batohu nemala chýbať rýchla desiata, ktorá zaženie hlad, doplní energiu a nadchne chuťou, takže kilometre budú hneď ubiehať rýchlejšie. My vsádzame na domáce proteínové tyčinky plné sušeného ovocia, chrumkavých orechov a ďalších prírodných ingrediencií. Na postupe nie je nič ťažké a pretože je možných chuťových kombinácií naozaj nespočetné množstvo, máme pre vás na vyskúšanie hneď v 3 variantoch tyčiniek – schválne, ktorá to u vás vyhrá.

 

Tyčinky s kúskami mandlí, brusníc, vločiek a semienok na šedom pozadí

 

Datlové tyčinky s kešu

Čo budeme na recept potrebovať?

4 porcie:

110 g kešu orechov

70 g mandlí

10 kusov vykôstkovaných datlí

20 g sušených brusníc

30 g ovsených vločiek

1 lyžica javorového sirupu

 

Postup:

Kým sa pustíme do prípravy samotných tyčiniek, namáčame orechy v prikrytej mise so studenou vodou po dobu 60 minút a datle naopak v horúcej vode po dobu 30 minút, potom starostlivo osušíme a dáme nahriať rúru na 170 °C.

Do mixéra najprv vložíme orechy a brusnice a mixujeme, pokiaľ nie sú orechy nasekané na drobné kúsky. Zmes presypeme spoločne s ovsenými vločkami do misy a necháme bokom. V mixéri následne spojíme datle a javorový sirup v pyré, ktoré pridáme v mise dôkladne zmiešame s orechmi a vločkami – zmes musí byť hutná a lepkavá.

Vzniknutú zmes rozprestrieme na plechu vystlanom papierom na pečenie a vytvarujeme obdĺžnik s výškou asi 1–1,5 cm. Pečieme 4–5 hodín podľa výkonu rúry, pokiaľ nie je plát pevný, nesmie byť ale tvrdý. Po dopečení necháme vychladnúť a nakrájame na rovnomerné 4 diely. Pre čo najdlhšiu trvanlivosť odporúčame tyčinky zabaliť do voskovaného papiera alebo uložiť do vzduchotesnej nádoby.

 

Kokosovo-ananásové tyčinky

Čo budeme na recept potrebovať?

4 porcie:

175 g mandlí

25 g strúhaného kokosu

20 g sušeného ananásu

30 g Fit-day proteín premium natural

1 lyžica javorového sirupu

40 ml horúcej vody

1/2 lyžičky vanilkového extraktu

štipka morskej soli

 

Postup:

Mandle rozmixujeme v mixéri a pridáme spoločne so strúhaným kokosom do misy. V mixéri rozmixujeme ananás, prípadne nakrájame nožom na malé kúsky a pridáme k zmesi mandlí a kokosu, ku ktorej prisypeme aj proteínový prášok a soľ.

V druhej mise zmiešame javorový sirup s vodou a vanilkovým extraktom a potom spojíme obe zmesi do jednej. Pokiaľ je zmes veľmi hutná, môžeme pridať viac horúcej vody alebo sirupu a pokiaľ naopak veľmi riedka, stačí prisypeme proteín. Z hotovej zmesi vytvarujeme rovnomerný obdĺžnik, vysoký asi 2 cm, ktorý uložíme na hodinu do chladničky a potom rozkrájame. Tyčinky uchovávame v chladničke vo vzduchotesnej nádobe po dobu max. 7 dní.

 

Nepečené quinoové tyčinky s arašidovým maslom

Čo budeme na recept potrebovať?

4 porcie:

60 g quinoy

70 g mandlí

16 kusov vykôstkovaných datlí

85 g arašidového masla

40 g nadrvenej horkej čokolády

 

Postup:

Quinú uvaríme podľa návodu, necháme vychladnúť na izbovú teplotu a uložíme na min. 2 hodiny do chladničky.

V mixéri najskôr rozmixujeme samotné datle, ktoré necháme bokom, a následne na drobné kúsky mixujeme aj mandle. K mandliam do mixéra pridáme späť datle, ale aj arašidové maslo a quinú a mixujeme tak dlho, kým sa všetky ingrediencie dobre nespoja a nevznikne tvárna hmota, z ktorej zhotovíme tyčinky s výškou asi 2 cm. Tie uložíme na 30 minút do mrazničky, zatiaľ čo si na miernom plameni rozpustíme čokoládu a následne ju potrieme vychladené tyčinky. Čokoládu necháme stuhnúť a pre dlhšiu trvanlivosť môžeme tyčinky opäť uložiť do vzduchotesnej nádoby alebo zabaliť do voskovaného papiera.

Ak sa do receptu pustíte a budete na výsledok patrične hrdí, nezabudnite svoj kuchársky um zvečniť a označiť nás na Instagramu alebo použiť hashtag #fitdayrecepty. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie