Bezlepkové pečenie: Nadýchaný slivkový koláč so škoricou

Cítite už jeseň vo vzduchu? V takom prípade je najvyšší čas upiecť jemný slivkový koláč so škoricou, ktorý prevonia celú kuchyňu a postará sa o hrejivú atmosféru. Základom nám bude tradičný hrnečkový recept, vylepšený o bezlepkové ingrediencie a extra porciu bielkovín vďaka dvom odmerkám prírodného proteínu bez obsahu alergénov. Veríme, že čerstvo upečený koláč upozadí každú hmlu i dážď.

 

Ľahko pocukrovanú slivkový koláč s lístkami medovky na fialovom obruse

 

Čo budeme potrebovať?

Na koláč:

45 g Fit-day proteín premium natural

2 hrnčeky bezlepkovej múky (ideálne zmes pohánkovej a kokosovej v pomere 1:1)

2 vajcia

5 lyžíc kokosového oleja alebo masla

1 a 3/4 hrnčeka rastlinného mlieka

1/2 balíčka kypriaceho prášku

1 lyžica trstinového cukru

2 lyžice škorice

2 hrnčeky rozpolených vykôstkovaných sliviek

Na dozdobenie:

lístky medovky, práškový trstinový cukor

 

TIP: Ak si chcete recept ešte o niečo vylepšiť, môžete pridať do cesta aj plátky mandlí alebo nimi pred pečením koláč posypať.

 

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °C. V mise zmiešame všetky sypké ingrediencie, teda múku, proteín, kypriaci prášok, cukor a škoricu. Do zmesi pridáme vajíčka, kokosový olej a prilejeme mlieko. Všetko starostlivo spojíme a vzniknuté cesto vlejeme do olejom vymastenej formy a rovnomerne ho rozotrieme. Povrch pokryjeme rozpolenými slivkami, šupkou nadol. Pečieme asi 40 minút alebo kým múčnik nezozlátne.

Hotový koláč necháme krátko vychladnúť a pred servírovaním môžeme ľahko pocukrovat alebo dozdobiť lístkami čerstvej medovky.

Ak sa do receptu pustíte a budete na výsledok patrične hrdí, nezabudnite svoj kuchársky um zvečniť a označiť nás na Instagramu alebo použiť hashtag #fitdayrecepty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie