Bezlepkové pečenie: Nadýchaný slivkový koláč so škoricou

Cítite už jeseň vo vzduchu? V takom prípade je najvyšší čas upiecť jemný slivkový koláč so škoricou, ktorý prevonia celú kuchyňu a postará sa o hrejivú atmosféru. Základom nám bude tradičný hrnečkový recept, vylepšený o bezlepkové ingrediencie a extra porciu bielkovín vďaka dvom odmerkám prírodného proteínu bez obsahu alergénov. Veríme, že čerstvo upečený koláč upozadí každú hmlu i dážď.

 

Ľahko pocukrovanú slivkový koláč s lístkami medovky na fialovom obruse

 

Čo budeme potrebovať?

Na koláč:

45 g Fit-day proteín premium natural

2 hrnčeky bezlepkovej múky (ideálne zmes pohánkovej a kokosovej v pomere 1:1)

2 vajcia

5 lyžíc kokosového oleja alebo masla

1 a 3/4 hrnčeka rastlinného mlieka

1/2 balíčka kypriaceho prášku

1 lyžica trstinového cukru

2 lyžice škorice

2 hrnčeky rozpolených vykôstkovaných sliviek

Na dozdobenie:

lístky medovky, práškový trstinový cukor

 

TIP: Ak si chcete recept ešte o niečo vylepšiť, môžete pridať do cesta aj plátky mandlí alebo nimi pred pečením koláč posypať.

 

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °C. V mise zmiešame všetky sypké ingrediencie, teda múku, proteín, kypriaci prášok, cukor a škoricu. Do zmesi pridáme vajíčka, kokosový olej a prilejeme mlieko. Všetko starostlivo spojíme a vzniknuté cesto vlejeme do olejom vymastenej formy a rovnomerne ho rozotrieme. Povrch pokryjeme rozpolenými slivkami, šupkou nadol. Pečieme asi 40 minút alebo kým múčnik nezozlátne.

Hotový koláč necháme krátko vychladnúť a pred servírovaním môžeme ľahko pocukrovat alebo dozdobiť lístkami čerstvej medovky.

Ak sa do receptu pustíte a budete na výsledok patrične hrdí, nezabudnite svoj kuchársky um zvečniť a označiť nás na Instagramu alebo použiť hashtag #fitdayrecepty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.