Recept plný antioxidantov: Quinoa nasladko so škoricou a lesným ovocím

Vedeli ste, že si quinú môžete vychutnať aj v sladkom prevedení, napríklad ako raňajky alebo ľahký obed? Quinou stačí krátko povariť v ryžovom mlieku, dochutiť škoricou a obľúbeným lesným ovocím a malý zázrak je na svete. Uznajte sami, že jednoduchšie to už byť nemôže.

 

Quinoa v miske so škoricou, malinami a čučoriedkami

 

Čo budeme na quinú potrebovať?

Na 1 obedovú alebo 2 raňajkové porcie:

100 g quinoy

130 ml ryžového mlieka

100 ml vody

lyžička mletej škorice

100 g lesného ovocia (môže byť aj mrazené)

 

Postup:

Quinú najskôr dôkladne prepláchneme, aby nemala horkú chuť. Potom ju dáme do hrnca, zalejeme mliekom a vodou, pridáme škoricu a privedieme do varu. Quinou priklopíme, stiahneme plameň a pomaly varíme 20 minút domäkka. Priebežne kontrolujeme a môžeme v prípade potreby doliať vodou. Podávame s čerstvým alebo mrazeným ovocím.

Recept je prevzatý z Jitkinho detoxu, ucelenej očistnej kúry na 20 dní, ktorá pomocou správne zvoleného jedálnička odľahčí telu. Ak sa do receptu pustíte a budete na výsledok patrične hrdí, nezabudnite svoj kuchársky um zvečniť a označiť nás na Instagramu alebo použiť hashtag #fitdayrecepty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie