Recept plný antioxidantov: Quinoa nasladko so škoricou a lesným ovocím

Vedeli ste, že si quinú môžete vychutnať aj v sladkom prevedení, napríklad ako raňajky alebo ľahký obed? Quinou stačí krátko povariť v ryžovom mlieku, dochutiť škoricou a obľúbeným lesným ovocím a malý zázrak je na svete. Uznajte sami, že jednoduchšie to už byť nemôže.

 

Quinoa v miske so škoricou, malinami a čučoriedkami

 

Čo budeme na quinú potrebovať?

Na 1 obedovú alebo 2 raňajkové porcie:

100 g quinoy

130 ml ryžového mlieka

100 ml vody

lyžička mletej škorice

100 g lesného ovocia (môže byť aj mrazené)

 

Postup:

Quinú najskôr dôkladne prepláchneme, aby nemala horkú chuť. Potom ju dáme do hrnca, zalejeme mliekom a vodou, pridáme škoricu a privedieme do varu. Quinou priklopíme, stiahneme plameň a pomaly varíme 20 minút domäkka. Priebežne kontrolujeme a môžeme v prípade potreby doliať vodou. Podávame s čerstvým alebo mrazeným ovocím.

Recept je prevzatý z Jitkinho detoxu, ucelenej očistnej kúry na 20 dní, ktorá pomocou správne zvoleného jedálnička odľahčí telu. Ak sa do receptu pustíte a budete na výsledok patrične hrdí, nezabudnite svoj kuchársky um zvečniť a označiť nás na Instagramu alebo použiť hashtag #fitdayrecepty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.