Jitkin detox: Plnená pečená tekvica s cherry paradajkami a tofu

Voňavá pečená tekvica plnená cherry paradajkami a údeným tofu je presne tým druhom receptu, ktorý dokazuje, že jednoduché a zdravé vegánske jedlo z niekoľkých málo surovín môže patriť k vašim vôbec najobľúbenejším. Tanier hrajúci farbami je navyše pastvou aj pre oči.

 

Polovica pečené tekvice s tofu, paradajkami a petržlenovou vňaťou

 

Čo budeme na pečenú tekvicu potrebovať?

2 porcie:

1 stredne veľká tekvica – špagetová alebo hokaido

100 g údeného tofu

150 g cherry paradajok

1/2 lyžičky kurkumy

čerstvá petržlenová vňať

korenie

 

Postup:

Rúru dáme predhriať na 150 °C a pustíme sa do prípravy tekvice, ktorú starostlivo umyjeme, rozkrojíme a vyberme stred so semienkami – šupku nelúpeme! Obe polovice rozkrojenej tekvice položíme vnútornou stranou dole na plech vyložený papierom na pečenie a na pár miestach ich prepichneme vidličkou. Pečieme asi hodinu.

Medzitým si rozohrejeme panvicu, na ktorú nadrolíme údené tofu, dochutíme kurkumou a korením a 10 minút restujeme. Konzistenciou by malo tofu pripomínať miešané vajcia. Na záver k tofu pridáme nakrájané cherry paradajky a petržlenovú vňať a necháme 5 minút podusiť.

Akonáhle je tekvica upečená, dužinu natrháme vidličkou na podlhovasté vlákna, v prípade hokaido tekvica na menšie kúsky a bohato dozdobíme tofu zmesou. Pre výraznejšiu chuť môžeme podávať s plátkom citróna.

Recept je prevzatý z Jitkinho detoxu, ucelenej očistnej kúry na 20 dní, ktorá pomocou správne zvoleného jedálnička odľahčí telu. Ak sa do receptu pustíte a budete na výsledok patrične hrdí, nezabudnite svoj kuchársky um zvečniť a označiť nás na Instagramu alebo použiť hashtag #fitdayrecepty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie