Valentínsky fitnes recept: Zaľúbený jahodový cheesecake s tvarohom

Pozor, pozor – deň svätého Valentína sa blíži! A aj keď ide o sviatok, ktorý je tradíciou predovšetkým v anglosaských krajinách, postupne začína získavať na obľube i u nás. Je to predsa len zámienka na to vyjadriť drahej polovičke nehynúcu lásku. Zatiaľ čo jeden kupuje kvetiny, iný siahne po parfume či bonboniére a niekto dokonca pečie.

Urobte i vy radosť svojej milovanej či milovanému tým, že pripravíte nepečený jahodový cheesecake sa zamatovo hladkou konzistenciou a krémovou chuťou, ktorý nadchne najmä tých, ktorí žijú zdravo a strážia si jedálny lístok. Vreceptu totiž nenájdete žiadny cukor ani maslo. Pochutí si však každý.

 Nakrájaný tvarohový cheesecake s jahodami

 

Recept na nepečený jahodový cheesecake s tvarohom

Ingrediencie

Korpus:

150 g drvených ovsených vločiek

100 g nasekaných vlašských orechov

1 čajová lyžička škorice

1,5 dcl rastlinného mlieka

 

Krém:

400 g nízkotučného tvarohu

45 g Fit-day protein smoothie jahody v čokoláde

200 g čerstvých jahôd

2 polievkové lyžice agávového sirupu

 

+ jahody na dozdobenie podľa chuti

 

Postup:

Pripravíme si tortovú formu. Pokiaľ nemáme už nadrvené ovsené vločky, rozmixujeme ich. K vločkám následne pridáme nasekané oriešky a škoricu, prilejeme mlieko a vytvoríme tuhú zmes, ktorú natlačíme na dno formy a necháme stuhnúť v chladničke.

Medzitým si pripravíme krém. Dohladka vyšľaháme tvaroh so zmesou smoothie a agávovým sirupom, pridáme rozmixované jahody a zapracujeme ich do vzniknutej zmesi. 

Hotový krém rovnomerne nanášame na korpus a starostlivo uhladíme. Môžeme dozdobiť rozpolenými jahodami či ich tenkými plátkami.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.