Kakaový perník zo špaldovej múky s medom

Kakaový perník s medom a korením na drevenom pozadí

 

To, že k sebe sychravé novembrové počasie a voňavý perník jednoducho patria, je fakt, rovnako ako to, že tento recept sa dosť možno stane vašim horúcim kandidátom na najobľúbenejší múčnik plný zdravých ingrediencií. A čo sme si pre vás pripravili? Kombináciu špaldovej múky a drvených ovsených vločiek, čokoládového proteínu, sladkého medu aj príjemne horkavého kakaa. 

 

Čo budeme potrebovať?

Na perníkové cesto:

80 g špaldovej múky

40 g drvených ovsených vločiek

45 g Fit-day proteín premium čokoláda

30 g kvalitného kakaového prášku

400 ml rastlinného mlieka

4 lyžice medu

2 vajcia

1 balíček kypriaceho prášku do perníka

1 lyžička škorice

štipka soli

kokosový olej a trošku múky na vymazanie a vysypanie formy

Čím perník vylepšiť:

sušené ovocie (brusnice, hrozienka, nasekané datle), nadrvené/mleté ​​orechy (vlašské, lieskové, mandle) alebo kakaové bôby

 

Postup:

Rúru predhrejeme na 170 °C a formu vymažeme lyžičkou kokosového oleja a vysypeme múkou. Vo väčšej mise zmiešame všetky sypké ingrediencie a postupne k nim pridáme mlieko, med a vajcia a prípadne aj sušené ovocie a orechy. Všetko starostlivo premiešame/premixujeme a hotové cesto (musí byť mierne tekuté) vlejeme do pripravenej formy. Perník necháme piecť asi 30 minút, kontrolujeme špajľou.

Ak sa do receptu pustíte a budete na výsledok patrične hrdí, nezabudnite svoj kuchársky um zvečniť a označiť nás na Instagramu alebo použiť hashtag #fitdayrecepty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.