Kakaový perník zo špaldovej múky s medom

To, že k sebe sychravé novembrové počasie a voňavý perník jednoducho patria, je fakt, rovnako ako to, že tento recept sa dosť možno stane vašim horúcim kandidátom na najobľúbenejší múčnik plný zdravých ingrediencií. A čo sme si pre vás pripravili? Kombináciu špaldovej múky a drvených ovsených vločiek, čokoládového proteínu, sladkého medu aj príjemne horkavého kakaa.

 

Kakaový perník s medom a korením na drevenom pozadí

 

Čo budeme potrebovať?

Na perníkové cesto:

80 g špaldovej múky

40 g drvených ovsených vločiek

45 g Fit-day proteín premium čokoláda

30 g kvalitného kakaového prášku

400 ml rastlinného mlieka

4 lyžice medu

2 vajcia

1 balíček kypriaceho prášku do perníka

1 lyžička škorice

štipka soli

kokosový olej a trošku múky na vymazanie a vysypanie formy

Čím perník vylepšiť:

sušené ovocie (brusnice, hrozienka, nasekané datle), nadrvené/mleté ​​orechy (vlašské, lieskové, mandle) alebo kakaové bôby

 

Postup:

Rúru predhrejeme na 170 °C a formu vymažeme lyžičkou kokosového oleja a vysypeme múkou. Vo väčšej mise zmiešame všetky sypké ingrediencie a postupne k nim pridáme mlieko, med a vajcia a prípadne aj sušené ovocie a orechy. Všetko starostlivo premiešame/premixujeme a hotové cesto (musí byť mierne tekuté) vlejeme do pripravenej formy. Perník necháme piecť asi 30 minút, kontrolujeme špajľou.

Ak sa do receptu pustíte a budete na výsledok patrične hrdí, nezabudnite svoj kuchársky um zvečniť a označiť nás na Instagramu alebo použiť hashtag #fitdayrecepty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie