Luxusná kakaová bábovka s proteínom

Ak potrebujete naozaj jednoduchý a časovo nenáročný recept na voňavý múčnik, ktorý vás nesklame ani v deň veľkej návštevy, vaše hľadanie je na konci. Túto vláčnu a tak akurát sladkú kakaovú bábovku sme za vás s veľkou ochotou vyskúšali, aby ste si mohli byť istí dokonalým výsledkom bez jedinej chyby. Rastlinné ingrediencie a extra porcie bielkovín sú už len vítaným bonusom, vďaka ktorému si na bábovke môže pochutnať o to viac stravníkov.

 

Kúsky kakaovej bábovky preliate čokoládou na bielom tanieri, dozdobené práškovým kakaom, orechmi a hroznovým vínom

 

Čo budeme na bábovku potrebovať?

135 g celozrnnej špaldovej múky

65 g hrubej múky

30 g Fit-day proteín premium lieskový oriešok

75 g trstinového cukru

120 ml rastlinného oleja

240 ml rastlinného mlieka

1/2 balenia kypriaceho prášku do pečiva

4 lyžice kvalitného kakaového prášku

pár kvapiek vanilkovej arómy

ľanové vajcia (voda + mleté ​​ľanové semienko)

 

Postup:

Najprv dáme predhriať rúru na 170 °C a pripravíme si ľanové vajcia: 8 lyžíc vody zmiešame s 3 lyžicami mletých ľanových semienok a necháme chvíľu napučiavať.

V mise medzitým starostlivo premiešame všetky sypké ingrediencie a následne pridáme rastlinný olej, mlieko, arómu i pripravené ľanové vajcia. Bábovkovú formu vymastíme olejom a vysypeme hrubou múkou alebo kokosom, rovnomerne do nej prelejeme cesto a dáme piecť na približne 40 minút. Bábovku kontrolujeme špajdľou – v prípade, že sa na špajli cesto nelepí, je múčnik hotový. Po krátkom vychladnutí môžeme bábovku dozdobiť podľa fantázie, napr. čokoládovou polevou, a podávať.

Ak sa do receptu pustíte a budete na výsledok patrične hrdí, nezabudnite svoj kuchársky um zvečniť a označiť nás na Instagramu alebo použiť hashtag #fitdayrecepty. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie