Pekanové orechy BIO 500 g

Neohodnotené
€15,58
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Pokiaľ máte radi vlašské orechy, pekanové budete milovať. Nasypte si ich do hrsti a doprajte si ich karamelovú chuť a korenenú vôňu pripomínajúcu Vianoce len tak, alebo si z nich treba upečte tradičný americký pekanový koláč s javorovým sirupom.

Detailné informácie

Podrobný popis

PEKANOVÉ ORECHY BIO 500 G

Čo sú to BIO pekanové orechy?

Krehké plody svetlo jantárovej farby a korenistej vône, ktoré na prvý pohľad pripomínajú dobre známe vlašské orechy. Sú ale mäkšie a ich chuť je sladšia, ľahko karamelová.

BIO pekany ponúkame vo vôbec tej najväčšej dostupnej veľkosti na trhu, označovanej ako Mammoth. V 500 g balení preto nájdete 220–275 kusov.

Orech pekanový, na ktorom pekany rastú, je mohutný strom pôvodom zo Severnej Ameriky, ktorý sa dnes pestuje aj v Mexiku, Brazílii, južnej Afrike alebo Austrálii. Prvé orechy sa objavujú až po 20 rokoch od vysadenia, zato ale môže plodiť aj celých 100 rokov. Škrupina orechov je veľmi tvrdá, čo dokladá aj samotný výraz pekan, indiánske slovo voľne preložiteľné ako na rozbitie ktorého je potrebné kameň.

Prečo si vybrať pekanové orechy?

Rovnako ako pri rade iných orechov, sú aj tie pekanové bohaté na zdravé tuky, na ktoré by sme vo svojom jedálnom lístku v žiadnom prípade nemali zabúdať. Obsahujú tiež kvalitné rastlinné bielkoviny a vlákninu podporujúcu správne zažívanie. Okrem toho poslúži ako zdroj energie a ako sme už naznačili, nadchnú chuťou – a to je dosť možno ten najpresvedčivejší dôvod vôbec.

Pre koho sú pekanové orechy určené?

Ocenia ich všetci, ktorí sa našli v pečení a často tvoria najrôznejšie koláče a múčniky – pekanové orechy ladia zvlášť dobre so škoricou, čokoládou alebo jablkami. Vďaka sladkosti si ich obľúbia aj deti a živiny, ktoré ponúkajú, zase prídu vhod športovcom, študentom a vyťaženým jedincom.

Možnosti využitia:

  • len tak, keď je chuť, aj v kombinácii s inými orechmi alebo sušeným ovocím
  • pečenie, dezerty a sladké recepty
  • obohatenie raňajkových kaší, müsli, granoly a jogurtov
  • výroba nátierok alebo masla
  • príprava zeleninových aj ovocných šalátov

TIP: Pri namočení pekanov vo vode s izbovou teplotou s troškou soli a citrónovej šťavy sa orechy stávajú lepšie stráviteľnými, výživnejšími a krehkejšími. Namáčajte ich asi 6 hodín. Pre viac informácií si prečítajte náš článok o tom, prečo a ako orechy namáčať.

Zloženie: jadrá pekanových orechov BIO

Krajina pôvodu: USA

Upozornenie: Výrobok môže obsahovať úlomky škrupín, arašidy a iné škrupinové plody, sezam, lepok a SO2.

VÝŽIVOVÉ HODNOTY

SK: Priemerné výživové hodnoty: na 100 g
Energetická hodnota

2973 kJ

710 kcal

Tuky

68 g

- nasýtené mastné kyseliny 7 g
Sacharidy 17 g
- cukor 5 g
Vláknina 9 g
Bielkoviny 9 g
Soľ 0 g

Dodatočné parametre

Kategória: Orechy BIO
Záruka: 1 rok
Položka bola vypredaná…
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.