Vlašské orechy polovice BIO 500 g

Neohodnotené
€9,86
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Myslíte si, že sú vlašské orechy horké? Potom ste ešte neochutnali tie správne. Presvedčte sa, že vlašské orechy môžu byť až prekvapivo krémové a sladké. Navyše zaručene vylepšia každé pečenie!

Detailné informácie

Podrobný popis

VLAŠSKÉ ORECHY POLOVICE BIO 500 G

Čo sú to BIO vlašské orechy?

Vláčne orechy výraznej svetlej farby (čím svetlejší odtieň, tým vyššia akosť), ktoré vás príjemne prekvapia svojou jemnou krémovou chuťou.

Vďaka šetrnému spracovaniu môžeme zaručiť, že balenie z 80 % obsahuje celé polovice orechov a nie ich zlomky. 

Orech kráľovský je rozložitý strom dorastajúci do výšky až 45 metrov s pôvodom v oblasti Balkánu a Prednej a Centrálnej Ázie, u nás sa jeho pestovanie rozšírilo v priebehu raného stredoveku. Dospelý strom dokáže za rok bežne vyprodukovať aj 50 kilogramov orechov. Pri zbere je nutné počkať, až orechy samovoľne vypadnú zo zeleného obalu a doputujú len v škrupine až na zem – len tak je možné s istotou určiť, že sú dokonale zrelé.

Prečo si vybrať vlašské orechy?

Podobne ako v prípade iných orechov, ponúkajú aj vlašiaky vysoký obsah zdraviu prospešných tukov. Zo 100 gramov jadier je možné získať aj viac ako 16 gramov kvalitných rastlinných bielkovín alebo 5 gramov vlákniny. Okrem toho za každej situácie dodajú energiu a nájdeme v nich aj draslík.

Pre koho sú vlašské orechy určené?

Živinami nabité orechy v BIO kvalite skvele zapadnú do jedálneho lístka všetkých, ktorí žijú aktívne a naplno – nech už ako rýchla desiata v priebehu dňa, na zahnanie chuti na sladké alebo ako súčasť komplexnejších pokrmov a pečenia. Práve v poslednej spomínanej oblasti môžete využiť ich potenciál naplno: vlašské orechy nesmú chýbať v štrúdli, bábovke, rezoch, cukrovinkách ani tortovom korpuse či kréme. Pokiaľ teda radi pečiete, nie je čo riešiť.

Možnosti využitia:

  • len tak, keď je chuť, aj v kombinácii s inými orechmi alebo sušeným ovocím
  • pečenie, dezerty a sladké recepty
  • obohatenie raňajkových kaší, müsli, granoly a jogurtov
  • výroba masla, oleja alebo múky
  • príprava zeleninových aj ovocných šalátov

TIP: Pri namočení vlašských orechov vo vode s izbovou teplotou s troškou soli a citrónovej šťavy sa orechy stávajú lepšie stráviteľnými, výživnejšími a krehkejšími. Namáčajte ich asi 4 hodiny. Pre viac informácií si prečítajte náš článok o tom, prečo a ako orechy namáčať.

Zloženie: jadrá vlašských orechov BIO

Krajina pôvodu:

Upozornenie: Výrobok môže obsahovať úlomky škrupín, arašidy a iné škrupinové plody, sezam, lepok a SO2.

VÝŽIVOVÉ HODNOTY

SK: Priemerné výživové hodnoty: na 100 g
Energetická hodnota

2941 kJ

713 kcal

Tuky

69,3 g

- nasýtené mastné kyseliny 6,3 g
Sacharidy 3,4 g
- cukor 3,1 g
Vláknina 5,4 g
Bielkoviny 16,2 g
Soľ 0,4 g

Dodatočné parametre

Kategória: Orechy BIO
Záruka: 1 rok
Položka bola vypredaná…
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.