Vlašské orechy polovice BIO 500 g

Neohodnotené
€10,06 €10,06 / 1 ks
Skladom (7 ks)
Môžeme doručiť do:
8.7.2022

Myslíte si, že sú vlašské orechy horké? Potom ste ešte neochutnali tie správne. Presvedčte sa, že vlašské orechy môžu byť až prekvapivo krémové a sladké. Navyše zaručene vylepšia každé pečenie!

Detailné informácie

Podrobný popis

VLAŠSKÉ ORECHY POLOVICE BIO 500 G

Čo sú to BIO vlašské orechy?

Vláčne orechy výraznej svetlej farby (čím svetlejší odtieň, tým vyššia akosť), ktoré vás príjemne prekvapia svojou jemnou krémovou chuťou.

Vďaka šetrnému spracovaniu môžeme zaručiť, že balenie z 80 % obsahuje celé polovice orechov a nie ich zlomky. 

Orech kráľovský je rozložitý strom dorastajúci do výšky až 45 metrov s pôvodom v oblasti Balkánu a Prednej a Centrálnej Ázie, u nás sa jeho pestovanie rozšírilo v priebehu raného stredoveku. Dospelý strom dokáže za rok bežne vyprodukovať aj 50 kilogramov orechov. Pri zbere je nutné počkať, až orechy samovoľne vypadnú zo zeleného obalu a doputujú len v škrupine až na zem – len tak je možné s istotou určiť, že sú dokonale zrelé.

Prečo si vybrať vlašské orechy?

Podobne ako v prípade iných orechov, ponúkajú aj vlašiaky vysoký obsah zdraviu prospešných tukov. Zo 100 gramov jadier je možné získať aj viac ako 16 gramov kvalitných rastlinných bielkovín alebo 5 gramov vlákniny. Okrem toho za každej situácie dodajú energiu a nájdeme v nich aj draslík.

Pre koho sú vlašské orechy určené?

Živinami nabité orechy v BIO kvalite skvele zapadnú do jedálneho lístka všetkých, ktorí žijú aktívne a naplno – nech už ako rýchla desiata v priebehu dňa, na zahnanie chuti na sladké alebo ako súčasť komplexnejších pokrmov a pečenia. Práve v poslednej spomínanej oblasti môžete využiť ich potenciál naplno: vlašské orechy nesmú chýbať v štrúdli, bábovke, rezoch, cukrovinkách ani tortovom korpuse či kréme. Pokiaľ teda radi pečiete, nie je čo riešiť.

Možnosti využitia:

  • len tak, keď je chuť, aj v kombinácii s inými orechmi alebo sušeným ovocím
  • pečenie, dezerty a sladké recepty
  • obohatenie raňajkových kaší, müsli, granoly a jogurtov
  • výroba masla, oleja alebo múky
  • príprava zeleninových aj ovocných šalátov

TIP: Pri namočení vlašských orechov vo vode s izbovou teplotou s troškou soli a citrónovej šťavy sa orechy stávajú lepšie stráviteľnými, výživnejšími a krehkejšími. Namáčajte ich asi 4 hodiny. Pre viac informácií si prečítajte náš článok o tom, prečo a ako orechy namáčať.

Zloženie: jadrá vlašských orechov BIO

Krajina pôvodu:

Upozornenie: Výrobok môže obsahovať úlomky škrupín, arašidy a iné škrupinové plody, sezam, lepok a SO2.

VÝŽIVOVÉ HODNOTY

SK: Priemerné výživové hodnoty: na 100 g
Energetická hodnota

2941 kJ

713 kcal

Tuky

69,3 g

- nasýtené mastné kyseliny 6,3 g
Sacharidy 3,4 g
- cukor 3,1 g
Vláknina 5,4 g
Bielkoviny 16,2 g
Soľ 0,4 g

Dodatočné parametre

Kategória: Orechy BIO
Záruka: 1 rok

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie