Kakaový prášok RAW 20/26 BIO 300 g

Neohodnotené
€5,30 €5,30 / 1 ks
Skladom (9 ks)
Môžeme doručiť do:
1.6.2022

S raw kakaovým práškom z výnimočných bôbov amazonskej odrody Criollo bude každý dezert aj ranné kaše chutiť ešte lepšie. Počítať môžete tiež s bohatou vôňou a maximom živín.

OBSAH KAKAOVÉHO MASLA 20–26 % I RAW

Detailné informácie

Podrobný popis

KAKAOVÝ PRÁŠOK RAW 20/26 BIO 300 G

Čo je to BIO kakaový prášok?

Prírodný prášok z mletých kakaových bobov vzácnej odrody Criollo, pestovanej v neveľkom množstve na okraji amazonského dažďového pralesa. Odroda vyniká pestrou paletou chutí, v kakau rozpoznáte ovocie aj korenie. Vďaka tomu, že sú bôby v raw kvalite (pri spracovaní neboli vystavené teplote vyššej než 42 °C), došlo k zachovaniu maximálneho obsahu účinných látok. Prášok obsahuje 20–26 % kakaového masla.

Kakaovník pravý je stále zelený 5–8 metrový strom, ktorý spravidla rastie v tieni vyšších drevín. Latinský názov Theobroma cacao možno preložiť ako pokrm bohov. Kakaovník pochádza z Južnej Ameriky a dnes sa bežne pestuje v tropických oblastiach naprieč celým svetom. Podlhovasté plody sú v dobe zrelosti červenohnedé a môžu vážiť aj 500 gramov. Každý plod v sebe skrýva semená, kakaové bôby, ktoré sa sušia, prípadne pražia, drvia alebo lisujú a slúžia na výrobu radu produktov. Medzi najväčších producentov kakaa a výrobkov z neho patria prevažne africké štáty: Pobrežie Slonoviny, Ghana, Ekvádor a Kamerun.

Čo je to alkalizácia a prečo sú naše kakaové produkty nealkalizované?

Alkalizáciou kakaových bôbov môžeme chápať ich odkyslenie. Ide o chemické spracovanie, ktoré má za cieľ vylepšiť chuť, teda potlačiť nadmernú kyslosť aj horkosť u menej kvalitných bôbov, zdokonaliť rozpustnosť a prepožičať kakaovým výrobkom páčivý tmavší odtieň. V dôsledku alkalizácie avšak kakaové bôby zároveň strácajú obsah všetkých antioxidantov aj ďalších zdraviu prospešných látok. Z výživového hľadiska teda dochádza k pomerne radikálnemu znehodnoteniu.

Prečo si vybrať kakao?

Pretože kakao právom patrí medzi superpotraviny, okrem podmanivej chuti a jemnej textúry si vás získa aj vysokým podielom živín. Je bohaté na minerály ako je draslík, vápnik alebo železo a platí za mimoriadne hodnotný zdroj bielkovín a predovšetkým vlákniny, nevyhnutné na zažívanie. Okrem toho s ním hravo doplníte energiu a môžete využiť jeho stimulačné účinky.

Pre koho je kakaový prášok určený?

Prírodný raw kakaový prášok nenechá chladným žiadneho správneho čokoholika a nadšenca do pečenia a sladkých experimentov. Skvelý je aj pre tých, ktorí ocenia prémiovú kvalitu a autentickú chuť a zapadne aj do jedálnička športovcov, študentov a vyťažených jedincov. Nealkalizované kakao jednoducho patrí do každej kuchyne.

Možnosti využitia:

  • pečenie, dezerty a sladké recepty
  • obohatenie raňajkových kaší, müsli, granoly a jogurtov
  • príprava domácej čokolády, zmrzliny, (nielen) horúcich nápojov a smoothie

Zloženie: kakaový prášok BIO

Krajina pôvodu: Peru

VÝŽIVOVÉ HODNOTY

SK: Priemerné výživové hodnoty: na 100 g
Energetická hodnota

2016 kJ

482 kcal

Tuky

24 g

- nasýtené mastné kyseliny 4 g
Sacharidy 19,7 g
- z toho cukor 1,8 g
Vláknina 33,3 g
Bielkoviny 24,4 g
Soľ 0 g

Dodatočné parametre

Kategória: Kakaové produkty BIO
Záruka: 1 rok

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie