Kakaový prášok RAW 20/26 BIO 300 g

Neohodnotené
€5,17
Vypredané
Položka bola vypredaná…

S raw kakaovým práškom z výnimočných bôbov amazonskej odrody Criollo bude každý dezert aj ranné kaše chutiť ešte lepšie. Počítať môžete tiež s bohatou vôňou a maximom živín.

OBSAH KAKAOVÉHO MASLA 20–26 % I RAW

Detailné informácie

Podrobný popis

KAKAOVÝ PRÁŠOK RAW 20/26 BIO 300 G

Čo je to BIO kakaový prášok?

Prírodný prášok z mletých kakaových bobov vzácnej odrody Criollo, pestovanej v neveľkom množstve na okraji amazonského dažďového pralesa. Odroda vyniká pestrou paletou chutí, v kakau rozpoznáte ovocie aj korenie. Vďaka tomu, že sú bôby v raw kvalite (pri spracovaní neboli vystavené teplote vyššej než 42 °C), došlo k zachovaniu maximálneho obsahu účinných látok. Prášok obsahuje 20–26 % kakaového masla.

Kakaovník pravý je stále zelený 5–8 metrový strom, ktorý spravidla rastie v tieni vyšších drevín. Latinský názov Theobroma cacao možno preložiť ako pokrm bohov. Kakaovník pochádza z Južnej Ameriky a dnes sa bežne pestuje v tropických oblastiach naprieč celým svetom. Podlhovasté plody sú v dobe zrelosti červenohnedé a môžu vážiť aj 500 gramov. Každý plod v sebe skrýva semená, kakaové bôby, ktoré sa sušia, prípadne pražia, drvia alebo lisujú a slúžia na výrobu radu produktov. Medzi najväčších producentov kakaa a výrobkov z neho patria prevažne africké štáty: Pobrežie Slonoviny, Ghana, Ekvádor a Kamerun.

Čo je to alkalizácia a prečo sú naše kakaové produkty nealkalizované?

Alkalizáciou kakaových bôbov môžeme chápať ich odkyslenie. Ide o chemické spracovanie, ktoré má za cieľ vylepšiť chuť, teda potlačiť nadmernú kyslosť aj horkosť u menej kvalitných bôbov, zdokonaliť rozpustnosť a prepožičať kakaovým výrobkom páčivý tmavší odtieň. V dôsledku alkalizácie avšak kakaové bôby zároveň strácajú obsah všetkých antioxidantov aj ďalších zdraviu prospešných látok. Z výživového hľadiska teda dochádza k pomerne radikálnemu znehodnoteniu.

Prečo si vybrať kakao?

Pretože kakao právom patrí medzi superpotraviny, okrem podmanivej chuti a jemnej textúry si vás získa aj vysokým podielom živín. Je bohaté na minerály ako je draslík, vápnik alebo železo a platí za mimoriadne hodnotný zdroj bielkovín a predovšetkým vlákniny, nevyhnutné na zažívanie. Okrem toho s ním hravo doplníte energiu a môžete využiť jeho stimulačné účinky.

Pre koho je kakaový prášok určený?

Prírodný raw kakaový prášok nenechá chladným žiadneho správneho čokoholika a nadšenca do pečenia a sladkých experimentov. Skvelý je aj pre tých, ktorí ocenia prémiovú kvalitu a autentickú chuť a zapadne aj do jedálnička športovcov, študentov a vyťažených jedincov. Nealkalizované kakao jednoducho patrí do každej kuchyne.

Možnosti využitia:

  • pečenie, dezerty a sladké recepty
  • obohatenie raňajkových kaší, müsli, granoly a jogurtov
  • príprava domácej čokolády, zmrzliny, (nielen) horúcich nápojov a smoothie

Zloženie: kakaový prášok BIO

Krajina pôvodu: Peru

VÝŽIVOVÉ HODNOTY

SK: Priemerné výživové hodnoty: na 100 g
Energetická hodnota

2016 kJ

482 kcal

Tuky

24 g

- nasýtené mastné kyseliny 4 g
Sacharidy 19,7 g
- z toho cukor 1,8 g
Vláknina 33,3 g
Bielkoviny 24,4 g
Soľ 0 g

Dodatočné parametre

Kategória: Kakaové produkty BIO
Záruka: 1 rok
Položka bola vypredaná…
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.