Kakaový prášok RAW 20/26 BIO 300 g
Podrobný popis
KAKAOVÝ PRÁŠOK RAW 20/26 BIO 300 G
Čo je to BIO kakaový prášok?
Prírodný prášok z mletých kakaových bobov vzácnej odrody Criollo, pestovanej v neveľkom množstve na okraji amazonského dažďového pralesa. Odroda vyniká pestrou paletou chutí, v kakau rozpoznáte ovocie aj korenie. Vďaka tomu, že sú bôby v raw kvalite (pri spracovaní neboli vystavené teplote vyššej než 42 °C), došlo k zachovaniu maximálneho obsahu účinných látok. Prášok obsahuje 20–26 % kakaového masla.
Kakaovník pravý je stále zelený 5–8 metrový strom, ktorý spravidla rastie v tieni vyšších drevín. Latinský názov Theobroma cacao možno preložiť ako pokrm bohov. Kakaovník pochádza z Južnej Ameriky a dnes sa bežne pestuje v tropických oblastiach naprieč celým svetom. Podlhovasté plody sú v dobe zrelosti červenohnedé a môžu vážiť aj 500 gramov. Každý plod v sebe skrýva semená, kakaové bôby, ktoré sa sušia, prípadne pražia, drvia alebo lisujú a slúžia na výrobu radu produktov. Medzi najväčších producentov kakaa a výrobkov z neho patria prevažne africké štáty: Pobrežie Slonoviny, Ghana, Ekvádor a Kamerun.
Čo je to alkalizácia a prečo sú naše kakaové produkty nealkalizované?
Alkalizáciou kakaových bôbov môžeme chápať ich odkyslenie. Ide o chemické spracovanie, ktoré má za cieľ vylepšiť chuť, teda potlačiť nadmernú kyslosť aj horkosť u menej kvalitných bôbov, zdokonaliť rozpustnosť a prepožičať kakaovým výrobkom páčivý tmavší odtieň. V dôsledku alkalizácie avšak kakaové bôby zároveň strácajú obsah všetkých antioxidantov aj ďalších zdraviu prospešných látok. Z výživového hľadiska teda dochádza k pomerne radikálnemu znehodnoteniu.
Prečo si vybrať kakao?
Pretože kakao právom patrí medzi superpotraviny, okrem podmanivej chuti a jemnej textúry si vás získa aj vysokým podielom živín. Je bohaté na minerály ako je draslík, vápnik alebo železo a platí za mimoriadne hodnotný zdroj bielkovín a predovšetkým vlákniny, nevyhnutné na zažívanie. Okrem toho s ním hravo doplníte energiu a môžete využiť jeho stimulačné účinky.
Pre koho je kakaový prášok určený?
Prírodný raw kakaový prášok nenechá chladným žiadneho správneho čokoholika a nadšenca do pečenia a sladkých experimentov. Skvelý je aj pre tých, ktorí ocenia prémiovú kvalitu a autentickú chuť a zapadne aj do jedálnička športovcov, študentov a vyťažených jedincov. Nealkalizované kakao jednoducho patrí do každej kuchyne.
Možnosti využitia:
- pečenie, dezerty a sladké recepty
- obohatenie raňajkových kaší, müsli, granoly a jogurtov
- príprava domácej čokolády, zmrzliny, (nielen) horúcich nápojov a smoothie
Zloženie: kakaový prášok BIO
Krajina pôvodu: Peru
VÝŽIVOVÉ HODNOTY
SK: Priemerné výživové hodnoty: | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota |
2016 kJ 482 kcal |
Tuky |
24 g |
- nasýtené mastné kyseliny | 4 g |
Sacharidy | 19,7 g |
- z toho cukor | 1,8 g |
Vláknina | 33,3 g |
Bielkoviny | 24,4 g |
Soľ | 0 g |
Dodatočné parametre
Kategória: | Kakaové produkty BIO |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Položka bola vypredaná… |