Pšeničná bielkovina 75% BIO 500 g

Neohodnotené
€7,52
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Pšeničná bielkovina v kuchyni vás zaručene bude baviť! Príde vhod pri zahusťovaní omáčok, polievok aj pri pečení a dokonca z nej pripravíte obľúbený seitan, chutnú rastlinnú náhradu mäsa, ktorá šetrí čas.

Detailné informácie

Podrobný popis

PŠENIČNÁ BIELKOVINA 75% BIO 500 G

Čo je to BIO pšeničná bielkovina?

Veľmi výživná a ľahko stráviteľná pšeničná múka zbavená škrobu, ktorá obohatí nielen rastlinný jedálny lístok. Na rozdiel od ostatných jednozložkových proteínov v našej ponuke si BIO pšeničnú bielkovinu len tak nezamiešate v shakeri a nevypijete pred tréningom – vzniknutá zmes by mala gumovitú konzistenciu a asi by ste si na nej veľmi nepochutili. Namiesto toho sa bielkovina skvelo hodí na zahusťovanie, pečenie a výrobu domáceho seitanu.

Pšenica siata je spoločne s kukuricou a ryžou vôbec najrozšírenejšou obilninou a jednou z najvýznamnejších plodín na svete. Pochádza z oblasti Blízkeho východu a stála pri vzniku poľnohospodárstva pred 12 000 rokmi v dobe neolitickej revolúcie. Okrem prevažujúcich komplexných sacharidov (škrobov) obsahuje jedno zrno až 16 % bielkovín, čo z nej robí dôležitý zdroj proteínu. Najviac pšenice sa vypestuje v Číne, Indii, Rusku a Spojených štátoch amerických.

Prečo si vybrať pšeničnú bielkovinu?

Zatiaľ čo obsahuje 75 % veľmi kvalitných a dobre využiteľných rastlinných bielkovín, tukov a sacharidov v nej nájdeme úplné minimum. Pšeničná bielkovina je zároveň považovaná za univerzálnu surovinu, ktorá vám v kuchyni nebude len zaberať miesto. Môžete si z nej jednoducho pripraviť seitan, známy tiež ako pšeničné mäso. Seitan možno marinovať, grilovať, piecť, dusiť aj smažiť – oproti klasickému mäsu je navyše doba prípravy podstatne kratšia a nezaťažuje toľko trávenie.

Ako sa vyrába domáci seitan?

Pšeničnú bielkovinu a vodu zmiešame v pomere 1:1 a vytvoríme elastické cesto, ktoré necháme asi 10 minút odpočívať. Hmotu nakrájame na plátky a varíme približne 30 minút vo vývare s koreňovou zeleninou, sójovou omáčkou, riasami alebo korením, ako je ligurček, cesnak a pod. Seitan ďalej upravujeme ako mäso, fantázii sa medze nekladú.

Pre koho je pšeničná bielkovina určená?

Ako prírodný výživový doplnok a jednoduchý spôsob, ako obohatiť alebo spestriť jedálny lístok, čaká BIO pšeničná bielkovina na každého, kto žije zdravo a stráži si ideálny príjem bielkovín. Siahnuť po nej môžu športovci, fyzicky vyťažení jedinci, ale aj tí, ktorí chudnú. Obľúbená je tiež u všetkých vegetariánov a vegánov, pozor si musia dať len celiatici.

Možnosti využitia:

  • zahusťovanie pokrmov
  • výroba domáceho seitanu
  • pečenie (vylepšenie vlastností múky)

Zloženie: pšeničná bielkovina (glutén) BIO 

Krajina pôvodu:

Upozornenie: Môže obsahovať stopy ovsených vločiek (lepku) a orechov.

VÝŽIVOVÉ HODNOTY

SK: Priemerné výživové hodnoty: na 100 g
Energetická hodnota

1653 kJ

395 kcal

Tuky

2 g

- nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 6 g
- z toho cukor 0 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 75 g
Soľ 0 g

Dodatočné parametre

Kategória: Jednozložkové proteíny BIO
Záruka: 1 rok
Položka bola vypredaná…
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.