Pšeničná bielkovina 75% BIO 500 g

Neohodnotené
€7,69 €7,69 / 1 ks
Skladom (8 ks)
Môžeme doručiť do:
1.6.2022

Pšeničná bielkovina v kuchyni vás zaručene bude baviť! Príde vhod pri zahusťovaní omáčok, polievok aj pri pečení a dokonca z nej pripravíte obľúbený seitan, chutnú rastlinnú náhradu mäsa, ktorá šetrí čas.

Detailné informácie

Podrobný popis

PŠENIČNÁ BIELKOVINA 75% BIO 500 G

Čo je to BIO pšeničná bielkovina?

Veľmi výživná a ľahko stráviteľná pšeničná múka zbavená škrobu, ktorá obohatí nielen rastlinný jedálny lístok. Na rozdiel od ostatných jednozložkových proteínov v našej ponuke si BIO pšeničnú bielkovinu len tak nezamiešate v shakeri a nevypijete pred tréningom – vzniknutá zmes by mala gumovitú konzistenciu a asi by ste si na nej veľmi nepochutili. Namiesto toho sa bielkovina skvelo hodí na zahusťovanie, pečenie a výrobu domáceho seitanu.

Pšenica siata je spoločne s kukuricou a ryžou vôbec najrozšírenejšou obilninou a jednou z najvýznamnejších plodín na svete. Pochádza z oblasti Blízkeho východu a stála pri vzniku poľnohospodárstva pred 12 000 rokmi v dobe neolitickej revolúcie. Okrem prevažujúcich komplexných sacharidov (škrobov) obsahuje jedno zrno až 16 % bielkovín, čo z nej robí dôležitý zdroj proteínu. Najviac pšenice sa vypestuje v Číne, Indii, Rusku a Spojených štátoch amerických.

Prečo si vybrať pšeničnú bielkovinu?

Zatiaľ čo obsahuje 75 % veľmi kvalitných a dobre využiteľných rastlinných bielkovín, tukov a sacharidov v nej nájdeme úplné minimum. Pšeničná bielkovina je zároveň považovaná za univerzálnu surovinu, ktorá vám v kuchyni nebude len zaberať miesto. Môžete si z nej jednoducho pripraviť seitan, známy tiež ako pšeničné mäso. Seitan možno marinovať, grilovať, piecť, dusiť aj smažiť – oproti klasickému mäsu je navyše doba prípravy podstatne kratšia a nezaťažuje toľko trávenie.

Ako sa vyrába domáci seitan?

Pšeničnú bielkovinu a vodu zmiešame v pomere 1:1 a vytvoríme elastické cesto, ktoré necháme asi 10 minút odpočívať. Hmotu nakrájame na plátky a varíme približne 30 minút vo vývare s koreňovou zeleninou, sójovou omáčkou, riasami alebo korením, ako je ligurček, cesnak a pod. Seitan ďalej upravujeme ako mäso, fantázii sa medze nekladú.

Pre koho je pšeničná bielkovina určená?

Ako prírodný výživový doplnok a jednoduchý spôsob, ako obohatiť alebo spestriť jedálny lístok, čaká BIO pšeničná bielkovina na každého, kto žije zdravo a stráži si ideálny príjem bielkovín. Siahnuť po nej môžu športovci, fyzicky vyťažení jedinci, ale aj tí, ktorí chudnú. Obľúbená je tiež u všetkých vegetariánov a vegánov, pozor si musia dať len celiatici.

Možnosti využitia:

  • zahusťovanie pokrmov
  • výroba domáceho seitanu
  • pečenie (vylepšenie vlastností múky)

Zloženie: pšeničná bielkovina (glutén) BIO 

Krajina pôvodu:

Upozornenie: Môže obsahovať stopy ovsených vločiek (lepku) a orechov.

VÝŽIVOVÉ HODNOTY

SK: Priemerné výživové hodnoty: na 100 g
Energetická hodnota

1653 kJ

395 kcal

Tuky

2 g

- nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 6 g
- z toho cukor 0 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 75 g
Soľ 0 g

Dodatočné parametre

Kategória: Jednozložkové proteíny BIO
Záruka: 1 rok

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie