Pšeničná bielkovina 75% BIO 500 g
Podrobný popis
PŠENIČNÁ BIELKOVINA 75% BIO 500 G
Čo je to BIO pšeničná bielkovina?
Veľmi výživná a ľahko stráviteľná pšeničná múka zbavená škrobu, ktorá obohatí nielen rastlinný jedálny lístok. Na rozdiel od ostatných jednozložkových proteínov v našej ponuke si BIO pšeničnú bielkovinu len tak nezamiešate v shakeri a nevypijete pred tréningom – vzniknutá zmes by mala gumovitú konzistenciu a asi by ste si na nej veľmi nepochutili. Namiesto toho sa bielkovina skvelo hodí na zahusťovanie, pečenie a výrobu domáceho seitanu.
Pšenica siata je spoločne s kukuricou a ryžou vôbec najrozšírenejšou obilninou a jednou z najvýznamnejších plodín na svete. Pochádza z oblasti Blízkeho východu a stála pri vzniku poľnohospodárstva pred 12 000 rokmi v dobe neolitickej revolúcie. Okrem prevažujúcich komplexných sacharidov (škrobov) obsahuje jedno zrno až 16 % bielkovín, čo z nej robí dôležitý zdroj proteínu. Najviac pšenice sa vypestuje v Číne, Indii, Rusku a Spojených štátoch amerických.
Prečo si vybrať pšeničnú bielkovinu?
Zatiaľ čo obsahuje 75 % veľmi kvalitných a dobre využiteľných rastlinných bielkovín, tukov a sacharidov v nej nájdeme úplné minimum. Pšeničná bielkovina je zároveň považovaná za univerzálnu surovinu, ktorá vám v kuchyni nebude len zaberať miesto. Môžete si z nej jednoducho pripraviť seitan, známy tiež ako pšeničné mäso. Seitan možno marinovať, grilovať, piecť, dusiť aj smažiť – oproti klasickému mäsu je navyše doba prípravy podstatne kratšia a nezaťažuje toľko trávenie.
Ako sa vyrába domáci seitan?
Pšeničnú bielkovinu a vodu zmiešame v pomere 1:1 a vytvoríme elastické cesto, ktoré necháme asi 10 minút odpočívať. Hmotu nakrájame na plátky a varíme približne 30 minút vo vývare s koreňovou zeleninou, sójovou omáčkou, riasami alebo korením, ako je ligurček, cesnak a pod. Seitan ďalej upravujeme ako mäso, fantázii sa medze nekladú.
Pre koho je pšeničná bielkovina určená?
Ako prírodný výživový doplnok a jednoduchý spôsob, ako obohatiť alebo spestriť jedálny lístok, čaká BIO pšeničná bielkovina na každého, kto žije zdravo a stráži si ideálny príjem bielkovín. Siahnuť po nej môžu športovci, fyzicky vyťažení jedinci, ale aj tí, ktorí chudnú. Obľúbená je tiež u všetkých vegetariánov a vegánov, pozor si musia dať len celiatici.
Možnosti využitia:
- zahusťovanie pokrmov
- výroba domáceho seitanu
- pečenie (vylepšenie vlastností múky)
Zloženie: pšeničná bielkovina (glutén) BIO
Krajina pôvodu: EÚ
Upozornenie: Môže obsahovať stopy ovsených vločiek (lepku) a orechov.
VÝŽIVOVÉ HODNOTY
SK: Priemerné výživové hodnoty: | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota |
1653 kJ 395 kcal |
Tuky |
2 g |
- nasýtené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 6 g |
- z toho cukor | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Bielkoviny | 75 g |
Soľ | 0 g |
Dodatočné parametre
Kategória: | Jednozložkové proteíny BIO |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.