Neohodnotené

Baobab BIO 100 g

Baobab je považovaný za prírodné probiotikum, posilňuje imunitný systém a pomáha podporovať srdcovú činnosť pred i po cvičení.

 

Obsah balenia: 100g

Môžeme doručiť do:
5.6.2020
Skladem (> 10 ks)
€4,47 –17 % €3,71
Kategória: Superpotraviny
Baobab BIO 100 g
€4,47 –17 %

Baobab je známy tiež ako Strom života, ktorý plodí mimoriadne ovocie s pozoruhodnými účinkami, ktoré obsahuje trikrát toľko vitamínu C ako pomaranč, dvakrát toľko vápnika ako mlieko a podľa nových štúdií dokáže účinne bojovať proti diabetu 2. typu.

Hlavným a nápadným znakom tohto stromu je tučný kmeň, ktorý nemá letokruhy. Pod povrchom obsahuje fotosyntetickú vrstvu, ktorá umožňuje využívať energiu slnka aj v čase sucha, keď takmer deväť mesiacov nemá listy. Asi najpozoruhodnejšie vlastnosťou baobabu je jeho schopnosť absorbovať vodu.

Vodu si Baobab vo vlhkej časti roka ukladá vo svojom kmeni a v období sucha túto zásobu spotrebováva. Jeho kmeň tak počas roka mení svoj objem a v období sucha sa kmeň zmršťuje až o niekoľko desiatok centimetrov, zatiaľ čo v období dažďov naopak naberá na objeme.

Ovocie baobabu má vysoký obsah vápnika, draslíka, tiamínu a vitamínu B6.

Plod baobabu, ktorý môže dorásť do veľkosti avokáda či žltého melónu, je na povrch tvrdý, suchý, s hubovitou až kriedovitou dužinou, ktorá ukrýva množstvo fazulovitých semien. Plod obsahuje najvyšší podiel antioxidantov zo známych potravín, dvakrát viac než goji a viac ako čučoriedky či granátové jablko. Je významným zdrojom vitamínu C.

 

 

Baobab a jeho účinky:

  • je považovaný za prírodné probiotikum
  • posilňuje imunitný systém
  • zlepšuje pružnosť pokožky a upokojuje podráždenú pleť
  • podporuje zažívanie
  • dodáva energiu
  • obsahuje veľa antioxidantov
  • detoxikuje telo
  • kontrola hladiny cukru v krvi
  • pomáha podporovať správnu srdcovú činnosť pred i po cvičení

 

Odporúčaná denná dávka: 1 čajová lyžička, môžeme však zvýšiť až na 2 čajové lyžičky, ak je naše telo vystavené záťaži (choroba, stres).

 

 

baobab

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole: